Na het gastheerschap van het WK baanwielrennen voor sporters met een beperking in 2015 en het WK baanwielrennen begin 2018, is het opnieuw tijd voor een groot wielerevent in Omnisport: van donderdag 14 t/m zondag 17 maart 2019 strijden mondiale toppers om de medailles tijdens het WK Paracycling. Waarom je zou gaan kijken? Hierom! 

Vurige titelstrijd

Hoe vaak krijg je de kans om de volledige wereldtop van parawielrenners bij elkaar te zien? Niet vaak! Laat je inspireren door deze topatleten die zich door hun beperking niet laten weerhouden om het allerbeste uit zichzelf te halen. Tijdens dit WK zijn vrijwel alle mondiale parawielrenners aanwezig. Ze strijden niet alleen om de wereldtitels, maar ook om kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Tokio in 2020. Laat de strijd maar losbarsten!

Nederlandse kanshebbers op goud

Waar iedere sportliefhebber gelijk aanslaat bij namen als Dafne Schippers, Tom Dumoulin of Sven Kramer, zijn de namen van de top van het paracylen nog wat minder bekend. Volledig onterecht vinden wij, want vorig jaar sleepte de Nederlandse paracyclingselectie tijdens het WK in Rio de Janeiro maar liefst elf medailles in de wacht! In eigen land hopen zij dit aantal te evenaren of zelfs te verbeteren. Hoe mooi is het om met z’n allen de Nederlandse ploeg naar goud te schreeuwen?

Toffe side-events

Een beetje evenement kan tegenwoordig niet meer zonder side-events. Ook bij het WK Paracycling is er naast kijken genoeg zélf te doen. Wat dacht je van een beweegplein waar kinderen én volwassenen verschillende sporten kunnen uitproberen? Ook kun je laten testen hoe fit je écht bent en leer je allerlei weetjes over gezonde voeding.

flyer Paracycling

De toegang: gratis

Tja, we blijven Nederlanders, dus een beetje gierigheid is ons niet vreemd. Zowel het bezoeken van de wedstrijden als de side-events is helemaal gratis, dus waar je wacht nog op?

 

 

Beeld hoofdfoto:  Mathilde Dusol